Movie tip: Strážci Galaxie Vol. 2


Anotace: V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 pokračují ve filmu od studia Marvel Strážci Galaxie Vol. 2 dobrodružství party superhrdinů, kteří se vydávají až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc našim super-hrdinům přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel.

Ve čtvrtek měli premiéru Strážci Galaxie Vol. 2, což jistě komiksoví fanoušci vědí a pokračování této zábavné party si nenechají ujít. Ani my s Honzou jsme dlouho neotáleli a hned v pátek do kina vyrazili.

Na prvním dílu, který vyšel v roce 2014, jsme samozřejmě také v kině byli a bohužel odcházeli oba zklamaní. V podstatě se mi na tom líbil snad jen Groot, ze kterého se okamžitě stala moje oblíbená filmová postava. Avšak párkrát jsem pak ještě film viděla v televizi a bavil mě překvapivě mnohem více, musím mu zvýšit hodnocení.

Na druhý díl jsem se tedy těšila a věřila, že nezklame. Nezklamal, rozhodně mi přišel lepší jak díl první. Hned úvod se povedl na jedničku. Z Groota je malý stromek a srší neuvěřitelnou roztomilostí. Více infantilnosti, která musí dojmout snad každého, více tance a baby Groot má jistotu, že ze žebříčku oblíbených postav nespadne.

Chris Pratt se díky jedničce také dostal do mého podvědomí, i když zde mi přišlo, že ostatním postavám bylo věnováno více prostoru, nebo ne více prostoru, ale rozhodně film více táhl Drax či Rocket. Oproti nim působí Chris Pratt mdle. Honzovi se naopak líbí Zoe Saldana, ale pouze coby zelená Gamora či modrá v Avataru. Trošku mám pocit, že mi zatajil nějakou úchylku :D

Překvapením jsou i některé vedlejší postavy. Menší roli si zde střihl Sylvester Stallone, Peterova otce zahrál Kurt Russel a to není vše. Takže hvězdně obsazený film. Znát budete možná i Seana Gunna (mimochodem, jedná se o bratra režíséra Jamese Gunna), jehož nejznámější rolí je Kirk z Gilmorových děvčat. Yondu (Michael Rooker) je zas pro mě znám ze Živých mrtvých. Samozřejmě hrál i v prním dílu, ale teprve tady jsem si furt říkala, odkud ten ksicht znám.

Dvojku měl na starost stejný režisér jako jedničku, James Gunn. Ten se držel jistoty, takže co fungovalo v jedničce, funguje i tady a ještě ve větší míře. Postavy střílí jednu vtipnou hlášku za druhou, hlavně válí Drax, který svou upřímností nemá chybu a já se zasmála jako dlouho ne.

Strážci Galaxie sází hlavně na ten humor, dialogy a vtipy jsou maximálně povedené a vyváží i to, že děj není zrovna kdovíjak dokonalý. Pořádný děj šel spíše do pozadí, za to se ale nahlédne více do minulosti hlavních postav a vyřeší se některé dávné křivdy. Takže vtipy a emoce, o tom film je.

Nechybí ani nějaká ta akce, i když finálová scéna byla pro mě nejslabším článkem v celém filmu. Tím jsem si ale nenechala zkazit celkový dojem a nezkazím tím ani hodnocení. Záporák mě nijak extra nechytl, i když na druhou stranu rozuzlení bylo zajímavé.

Výborné vtipy, parádní soundtrack ve stylu osmdesátých let, grafika a super postavy. Já jsem nadšená a nemůžu se dočkat trojky.
Hodnotím 5*



Chystáte se na Strážce Galaxie?
Jak se Vám líbí?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...