Víkendové výletování - III.část: Přerov, Slavkov

Krásný začátek nového týdne,
jak jste si užili víkend? Dnes tu pro Vás mám poslední část z výletu a rovnou se podíváme do dvou měst. Těch fotek není tentokrát tolik, takže by bylo zbytečné každému městu věnovat samostatný článek.

Sobotní zoo jsme měli prohlédnutou snad už kolem čtvrté hodiny. Takže jsme hledali, na co by se v okolí dalo ještě podívat a nejvíce nás zaujalo město Přerov. Městečko nás úplně nechytlo, přesto pár hezkých památek v něm určitě najdete. Mně se rozhodně nejvíce líbil pomník Jana Blahoslava, který se nachází na Horním náměstí, vlastně jako většinu památek.
Tyršův most

Pomník Jana Blahoslava
Muzeum Komenského
Socha sv. Rocha
Horní náměstí
Zámecká kaple svatého Jiří
Kostel svatého Vavřince s kaplí a křížem

A máme tu bohužel poslední den. Na neděli jsme žádný plán neměli a na poslední chvíli se rozhodli navštívit Slavkov u Brna. Před dvěma lety jsme byli na Mohyle míru, ale město úplně vynechali. A jsme opravdu rádi, že tentokrát jsme to napravili, jelikož narozdíl od Přerova se nám Slavkov moc líbil. Už jenom zámeček stojí za to vidět. Sice zahrada poměrně jednoduchá, ale přesto na pohled velmi hezká. Takže Slavkov určitě doporučuji jako pěkné, výletní místo.
Radnice
Kostel Vzkříšení Páně
Vila Austerlitz

Znáte některé s těchto měst?
Jak se Vám líbí?

4 komentáře:

  1. Česko má viac krásnych miest, ako naše Slovensko. :)

    www.rebelliouslily.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Ta vila i kostel jsou oboje dost netradiční stavby, to se mi líbí! :) Jinak i zámek je krásný.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...