Movie tip: Captain America: Občanská válka


Anotace: Film studia Marvel Captain America: Občanská válka se odehrává v době, kdy Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se nadále snaží chránit lidstvo. Dojde však k dalšímu incidentu, ve kterém sehrají Avengers nešťastnou roli. Politické tlaky vyústí ve vytvoření systému zodpovědnosti vedenému vládní organizací, jež na tým super-hrdinů dohlíží a řídí ho. Nová skutečnost Avengers rozdělí na dva tábory. Jeden vede Steve Rogers, jež hájí svobodu Avengers, aby mohli bránit lidstvo bez vládních zásahů. Druhý vede Tony Stark, který překvapivě zastává myšlenku vládního dohledu a zodpovědnosti. Připravte se vybrat si svou stranu a přidat se k non-stop akci na dvou frontách.

V poslední době je to skvělými filmy opravdu nabité, takže přesně po týdnu jsme opět zašli do kina. Tentokrát na marvelovku Captain America. Je jasné, že další komiks jsme nemohli vynechat a šli hned po uvedení do kin.

Na film jsem se dlouho těšila a to i přesto, že nejsem fanoušek Kapitána. První díl jsem celý zkoukla až na několikátý pokus, druhý sice byl lepší, ale rozhodně jsem z něj nebyla nijak nadšená. Filmy se mi nelíbí, navíc Chris Evans je mi děsně nesympatický.

Naopak jsem fanoušek Avengers filmů (ano, líbila se mi i dost kritizovaná dvojka) a jelikož zde není v hlavní roli pouze Kapitán, tak jsem tomuhle filmu dávala větší šance. Pro mě osobně má tohle prostě blíže k Avengers než k samotnému Kapitánovi. Ve filmu chybí pouze Thor a Hulk, aby to byla kompletní sestava.

Jak jsem psala výše, Chris Evans který hraje Kapitána, mi není vůbec sympatický. Nedokážu mu prostě přijít na chuť, ovšem čeho si mé ženské oko nemohlo nevšimnout, je luxusní postava. Změnit obličej a je to dobré. Naopak koho můžu, je Robert Downey Jr. coby Iron man a Jeremy Renner jako Hawkey, bohužel ten měl prostor až ke konci. Zaporáka zde hraje Daniel Brühl, kterého můžete znát například z Rivalové.Za mě moc dobrá volba.


Určitě je třeba vidět předchozí filmy, jinak budete naprosto ztracení. I já občas měla pocit, že jsem před kinem měla shlédnout znova předchozí díly, abych pracně nemusela lovit v mysli. Film jsem si ale užila, i když je fakt, že bych ho možná malinko zkrátila. Přišlo mi to šíleně dlouhé, hlavně tedy začátek se malinko vlekl. Přesto to bylo napínavé, akční, smutné a jak jinak než i zábavné.

Hlavní hrdinové jsou rozděleni na dvě části. Jedna skupina, která se chce podřídit vládě v čele s Tonym Starkem a druhá skupina si naopak chce ponechat svobodné rozhodování. Absolutně nedokážu říct, na čí straně jsem stála. Chápala jsem, že takhle velká moc by měla být nějak kontrolovaná, na druhou stranu jsem se ale musela přiklonit i ke Kapitánovým pochybnostem.

I když tu chybí dva Avengerové, postav je ve filmu opravdu dost. Kdo mě ovšem zklamal, tak Black Panther. Přišel mi málo výrazný, takový nemastný/neslaný, což je škoda. Naprosto bombový byl ale Ant-Man, ten opět perlil. Dokonce vtipem předčil i mého oblíbence Tonyho Starka. Na co jsem byla dost zvědavá, tak to byl zaručeně Spider-Man. Ten také vypouštěl z pusy jednu hlášku za druhou. Občas mi přišel spíše jako parodie, ale bylo to tak blbé, až to bylo vtipné. Zařazení Spider-Mana a Ant-Mana byl rozhodně skvělý krok.

Pro mě lepší než předchozí filmy s Kapitánem, ale také ne tak dobrý jako Avengers. Akční scéna na letišti byla naprosto bravurní. Souboje napínavé a velmi vtipné. Ale jo, rozhodně mě to nezklamalo, film se povedl.
Hodnotím 4*


Jste fanoušky Kapitána?
Líbil se Vám film?

1 komentář:

  1. Ja som práve fanúšička Kapitána, ale to nič nemení na tom, že mám rada všetky potavy a ich filmy. Herecké obsadenie je tam podľa môjho gusta, páči sa mi každý jeden herec a aj volba zákeráka dopadla dosť dobre! Ja neviem ani, čo k tomu napísať, proste sa mi to páčilo a nemôžem sa dočkať ďalšej marvelovky. :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...